Prijs
€ 12.00
Korting
€ 9.00 / 6.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Matzer
 • Datum
  za 11 nov. 2017
  Tijd
  16:00 - 17:00
  Uitverkocht
 • Datum
  za 11 nov. 2017
  Tijd
  19:00 - 20:00
  Koop ticket
Celliste Katharina Gross, componist/slagwerker Arnold Marinissen, beeldend kunstenaar Giny Vos en scenograaf in opleiding Noor Stenfert Kroese maken de voorstelling Pitch Dark. Pitch Dark is een samenspel van licht en muziek, waarin Gross & Marinissen met nieuw werk de muzikale draad spinnen, en lichtbewegingen en -objecten van Vos & Stenfert Kroese de rol van acteurs innemen.
 
In een wisselwerking tussen akoestische, optische en ruimtelijke prikkels wordt in het donker met het waarnemingsvermogen gespeeld. Door de samenkomst van akoestisch cellospel, electronica, slagwerk, field recordings en musique concrete ontstaat er een gevoel van intimiteit en ongrijpbaarheid. Instrumentenbouwer Rob van den Broek creëerde speciaal voor Pitch Dark een 12-snarige cello.
 
De verschijningsvormen van het licht in Pitch Dark worden gebaseerd op de neurofysiologische effecten die je ziet wanneer je je ogen sluit: beelden, nabeelden en bewegingen die in de binnenkant van je oogleden zitten. Deze fenomenen vormen het uitgangspunt voor de lichtinstallatie van Giny Vos en Noor Stenfert Kroese.
 
Katharina Gross & Arnold Marinissen – muziek
Giny Vos & Noor Stenfert Kroese – lichtinstallatie

Deze voorstelling is mede tot standgekomen dankzij Amsterdams Fonds voor de Kunst, Mondriaan Fonds, Fonds Podiumkunsten en Prins Bernhard Cultuurfonds.
Bekijk & luister