Prijs
€ 18.00
Korting
€ 9.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal
 • Datum
  ma 4 nov. 2019
  Tijd
  20:00 - 21:00
  Uitverkocht
 • Datum
  ma 4 nov. 2019
  Tijd
  21:00 - 22:00
  Koop ticket
Genres Muziek & dans

The Way You Sound Tonight van Arno Schuitemaker is uitgeroepen tot meest indrukwekkende dansproductie 2019. Hij nam de prestigieuze Zwaan in ontvangst tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen.

‘Arno Schuitemaker overtreft zichzelf met ragfijn The Way You Sound Tonight’, schreef Cultuurpers. Een dans uit de toekomst waar het publiek in wordt ondergedompeld. De voorstelling van choreograaf / theatermaker Arno Schuitemaker en componist Aart Strootman bleek één van de hoogtepunten tijdens Holland Festival 2018 en gooide ook gedurende Theaterfestival Boulevard van dat jaar hoge ogen. Tijd dus voor een reprise!

Arno Schuitemaker behoort tot de meest opvallendste jonge theatermakers van dit moment. Magazines als Tanz en Dance Europe noemen hem al ‘de meest toonaangevende hedendaagse choreograaf in Nederland.’ Schuitemaker schept met zijn voorstelling The Way You Sound Tonight een ‘akoestische ballroom’. Opgezweept door pulserende bewegingen nemen vijf performers hun publiek mee in een rollercoaster: een nieuwe realiteit gloort. Een werkelijkheid die zich in een zinsbegoochelende, herhalende loop bevindt. Niet voor niets is The Way You Sound Tonight dit jaar door de VSCD Dansjury genomineerd voor de Zwaan van meest indrukwekkende dansproductie.

Het publiek zit aan weerszijden van het toneel en voelt zich onderdeel van een magische, futuristische seance waar geen einde aan lijkt te komen. Componist/gitarist Aart Strootman – winnaar van de Gaudeamus Award 2017- componeerde speciaal voor deze dansvoorstelling een imposante, minimalistische elektronische score. ‘De muziek van componist Aart Strootman is weergaloos’, oordeelde Brabants Dagblad.

In samenwerking met de Verkadefabriek

Programma

Credits

concept / choreografie - Arno Schuitemaker
muziekcompositie / gitaar - Aart Strootman
dramaturgie - Guy Cools
lichtontwerp - Jean Kalman
styling / costuums - Jorrien Schoneveld
performers - Revé Terborg, Ivan Ugrin, Jade Stenhuijs, Stein Fluijt, Piet Defrancq

Bekijk & luister