Prijs
€ 16.00
Korting
€ 8.00
Locatie
Grote Kerk
Eigenzinnigheid is een belangrijke karaktertrek voor iedere componist. Een motor voor de creativiteit en een strategie voor een lange, gevarieerde carrière. Stichting Trillende Lucht uit Amsterdam kent iedere twee jaar de Open Oor prijs toe aan toondichters die zo’n geheel eigen klankwereld optuigen. Een stimuleringsprijs voor ervaren en beginnende componisten die het risico niet uit de weg gaan.
 
Dit jaar werd de prijs uitgereikt aan de Oekraïense/Nederlandse componiste Anna Korsun die in 2014 nog de Gaudeamus Muziekprijs in de wacht sleepte. De jury was vol lof over Korsuns werk: “Het werk van Anna Korsun is dat van een gevoelige en autonome artiest die vrijwel onberoerd lijkt door de snelheid waarmee de maatschappij verandert en de technologie zich ontwikkelt.” Met minimale middelen en magnifiek getimede instrumentale vondsten creëert Anna Korsun een magische klankwereld die zijn gelijke niet kent. Korsun sleepte vijf jaar geleden al de Gaudeamus Muziekprijs in de wacht. Vanavond presenteert ze samen met Ensemble Modelo62 een dwarsdoorsnede  van haar oeuvre. Muziek waarin met verwachtingsvolle stiltes en ongehoorde klanken een spanningsboog wordt gecreëerd. Eigentijdse muziek die de lucht letterlijk laat trillen. Op het programma staan Tollers Zelle voor elektrisch gitaar en sopraan, Ucht voor ensemble, Signals voor veertien stemmen met megafoons en Pulsar voor orgel en sopraan waarbij Korsun zelf als uitvoerende optreedt. Lees hier het artikel over Anna Korsun op Cultuurpers.
 
In 2017 won Gilius van Bergeijk (1946) – nestor van de uitdagende, experimentele muziek in Nederland – als eerste componist het Open Oor. Twee componisten die vastgeroeste conventies binnen de muziekpraktijk met veel gevoel voor theater en klankexperiment weten te omzeilen.
 
Tijdens November Music wordt er werk van Korsun en Van Bergeijk gespeeld tijdens een speciaal concertprogramma op twee verschillende locaties door Ensemble Modelo62. Specialisten in dit repertoire.
 
In samenwerking met de Stichting Trillende Lucht.
Programma

Grote Kerk
19.00 - 20.00 uur

Anna Korsun

Pulsar 
Signals
 
Tollers Zelle 
Ucht

Willem Twee Toonzaal
20.30 - 21.30 uur

Gilius van Bergeijk

Reve
Symphonie Joyeuse
Over de Dood en Tijd

Ensemble Modelo62


Programmatoelichting