Prijs
€ 0.00
Locatie
Verkadefabriek
  • Datum
    ma 6 nov. 2017
    Tijd
    11:00 - 12:10
1’26” is een work- in-progress en eerste mijlpaal op de route naar het componeren van een zwanenzang ter gelegenheid van de afschaffing van het Waarschuwingsstelsel (het luchtalarm) in 2020. Hoewel de sirene nu nog iedere eerste maandag van de maand klinkt, zal dit karakteristieke collectieve geluid waarschijnlijk worden ingehaald door de innovatie. De Weijer toont een sirene en geeft een introductie over de verschillende stappen in het proces naar de compositie. Het publiek krijgt met 1’26” de mogelijkheid om de maandelijkse test van dichtbij te beleven. Let op: indien u overgevoelig bent voor geluidsdruk is het bijwonen van de test af te raden. Voor gehoorbescherming wordt gezorgd. Aangeraden wordt om kleding en schoeisel af te stemmen op het weer en een wandeling.  
 
Naast de performance op maandag 6 november is kunt u de sirene dagelijks van 11:00 - 21:00 van dichtbij bekijken in de Serre van de Verkadefabriek. Angela de Weijer neemt ons mee in het ontwikkelproces van de compositie die uiteindelijk in 2020 in heel Nederland te horen moet zijn. 
 
Angela de Weijer is geluidskunstenaar. In 2014 voltooide zij de master ArtScience aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Haar werk laat zich kenmerken door een multidisciplinaire aanpak die het publiek uitnodigt mee te speculeren en zich open te stellen voor het verkennen van de grenzen van perceptie. Ze omarmt de uitersten van het auditieve spectrum in objecten, installaties, performances en artistiek onderzoek.
 
*De introductie start maandag 6 november a.s. om 11:00 in de Serre van de Verkadefabriek. Na de introductie wandelen we gezamenlijk naar een sirene in de buurt. 
 
In samenwerking met Intro Maastricht
 
Programma

* Het verzamelpunt is de Verkadefabriek. Van daaruit gaan we onder leiding van Angela de Weijer naar een sirene.