Prijs
€ 25.00
Korting
€ 12,50
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal
  • Datum
    za 7 nov. 2020
    Tijd
    20:45 - 22:00

Trouwe bezoekers van November Music koesteren mooie herinneringen aan de concerten van Amsterdam Sinfonietta de afgelopen edities. Ook de grensoverschrijdende conceren die jazzpianist- en componist Rembrandt Frerichs en Ragazze Quartet eerder gaven met de vermaarde Iraanse topmusicus Kayhan Kalhor behoren tot hoogtepunten van het festival. Een onvergetelijke symbiose tussen oost en west vond er toen plaats. Nu zijn Kalhor en Frerichs samen met Amsterdam Sinfonietta terug met het concertproject Road to Iran. Ook de talentvolle Iraans-Oostenrijkse cellist Kian Soltani sluit zich aan bij dit bijzondere concertprogramma.

Kayhan Kalhor is onder meer bekend van YoYo Ma’s Silk Road Ensemble en wordt wereldwijd geroemd om zijn subtiele spel op de kamancheh, de karakteristieke Iraanse knievedel met lange hals. Sinds zijn spraakmakende optreden op de Cello Biënnale 2016 heeft cellist Kian Soltani een nauwe band opgebouwd met Nederland.

Rembrandt Frerichs schrijft in opdracht van de Cello Biënnale speciaal voor deze gelegenheid een nieuw oosters-getint werk voor cello, kamancheh, piano, contrabas en de strijkers van Amsterdam Sinfonietta. De werelden van Iraanse en westerse klassieke muziek komen ook samen in gloednieuwe werken van de Iraanse componist Farokhzad Layegh en de Amerikaan Colin Jacobsen die met Atashgah voor kamancheh, strijkers en slagwerk een spiritueel eerbetoon brengt aan Kayhan Kalhor. Daarnaast enkele werken van de Iraanse componist Reza Vali en Franz Schubert en korte improvisaties van Kayhan Kalhor en Kian Soltani. Een prachtig afwisselend programma waarin diverse muzikale werelden samen komen.

In samenwerking met Cello Biënnale

Programma

Colin Jacobsen - Atashgah
Franz Schubert - Nacht und Träume, D. 827
Franz Schubert - Suleika I, D.720
Reza Vali - The girl from Shiraz
Reza Vali - Love drunk
Kayhan Kalhor - Duo
Farokhzad Layegh - Sus-Septed Tempus: Tempi V & VII
Rembrandt Frerichs - new work 

Amsterdam Sinfonietta o.l.v. Candida Thompson
Kayhan Kalhor - kamancheh
Kian Soltani - cello
Rembrandt Frerichs - piano

Bekijk & luister