Prijs
€ 25.00
Korting
€ 12.50
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal
Nederlands meest gevierde componist Louis Andriessen wordt tachtig jaar in 2019. Vlak voor zijn verjaardag viert Amsterdam Sinfonietta Andriessens' rijke nalatenschap door een van zijn mooiste werken in een nieuw licht te plaatsen. Dances voor sopraan en ensemble uit 1991 wordt voor deze gelegenheid voorzien van een gloednieuwe choreografie. Niemand minder dan Krisztina de Châtel -die baanbrekend werk heeft verricht voor de minimal dance - werkt een nieuwe solodans uit voor Tim Persent, bekend van dansgezelschap LeineRoebana. Het wonderschone Dances wordt net als bij de première uitgevoerd door Andriessen-specialist, sopraan Claron McFadden.
 
Dat Andriessens' enerverende muziek ook zijn sporen heeft nagelaten in het buitenland is goed te horen in de helder gestructureerde, postminimalistische muziek van Amerikaan David Lang. Als medeoprichter van het grensoverschrijdende gezelschap Bang on a Can, verweeft Lang invloeden uit de oude muziek, pop en minimal in zijn composities. Lang schrijft in opdracht van de Cello Biënnale nieuw werk voor sopraan, cello en ensemble, waarbij er hoofdrollen zijn weggelegd voor Nederlands grootste cellotalent, Harriet Krijgh en sopraan Claron McFadden. Daarnaast klinkt er nieuw werk van festivalcomponiste en Andriessen-leerlinge Kate Moore die een intiem werk voor vier cellisten heeft geschreven.
 
Amsterdam Sinfonietta behoeft weinig introductie. Het is al jaren een van de beste strijkensembles ter wereld. Ze waren al diverse malen te gast bij November Music en vallen altijd op door hun hoge uitvoeringskwaliteit en enorme speelplezier.
 
In samenwerking met Cello Biënnale
Programma
David Lang - nieuw werk voor cello, sopraan en ensemble 
Kate Moore - nieuw werk voor vier cello’s
Louis Andriessen - Dances
 
Amsterdam Sinfonietta
Daniel Bard - leiding en viool
Harriet Krijgh - cello
Claron McFadden - sopraan
Tim Persent - dans
Krisztina de Châtel - choreografie
 
Bekijk & luister