Het Nederlandse productiehuis Silbersee tilt het hedendaagse muziektheater naar een compleet nieuwe dimensie. Geen uitdaging gaat ze te ver om eigentijdse opera en onorthodoxe multidisciplinaire voorstellingen over het voetlicht te brengen. Zoals ze ook vorig jaar bewezen tijdens de bejubelde voorstelling Homo instrumentalis. Met name Silbersee’s uitvoering van het buitengewoon lastige Machinations 2000 van Georges Aperghis oogstte alom bewondering van het November Music publiek. Nu zijn ze terug als ensemble-in-residence en presenteren ze een drietal projecten tijdens het festival.
 
Vocaal ensemble Silbersee staat onder de bezielende leiding van artistiek leider Romain Bischoff. Het wonder van de menselijke stem vormt de leidraad. Daarbij gaan Silbersee en Bischoff samenwerkingen aan met theatermakers, componisten, dansers, circusartiesten en urban kunstenaars. Zo werkten ze al samen met rietkwintet Calefax, muziektheater LOD en componist David Dramm.
 
Tijdens November Music brengt Silbersee onder meer hun enthousiast ontvangen uitvoering van Karlheinz Stockhausens klassieker Stimmung en werken ze samen met schrijfster Anna Enquist en cellist Jörg Brinkmann aan een bijzondere, poëtische liedavond met eigentijds tintje.
 
 
 Stille Nacht am Silbersee (met Anna Enquist)
 
 
 
 
 
 
Deel dit nieuwsbericht