Ben jij een componist tussen de 10 en 35 jaar oud? Woon of studeer je in Nederland en wil je dat jouw muziek wordt gespeeld op het Grachtenfestival, Gaudeamus Muziekweek en November Music? Lees dan verder!

Schrijf voor contrabassist James Oesi

James Oesi is een zeer virtuoos contrabassist, die zijn weg vindt in het klassieke repertoire maar het experiment en hedendaagse muziek niet schuwt. Naast zijn ervaring als gastmusicus bij onder andere moderne ensembles als ASKO|Schönberg, Ensemble Modern, Insomnio en Ives Ensemble, heeft hij veel lof gekregen voor zijn solo optredens. Voel jij je uitgedaagd om een vernieuwend werk voor contrabas te schrijven? James Oesi is benieuwd naar jouw ideeën.

Het Grachtenfestival, Gaudeamus en November Music nodigen jonge componisten uit een nieuwe compositie te schrijven voor solo contrabas. Stuur een compositieschets in met een maximale lengte van één minuut. Wij ontvangen graag bladmuziek/PDF én een midi-file (MP3). Uit de inzendingen wordt een eerste selectie gemaakt voor de Reading Sessions. Tijdens deze sessie worden alle geselecteerde schetsen gespeeld door James, met aanwezigheid van alle componisten.

En dan?
Zijn de Reading Sessions een succes en wil James Oesi verder met jou aan de slag? Dan krijg je de gelegenheid om je compositie verder uit te werken. Het stuk zal minimaal drie keer worden uitgevoerd en beleeft de première tijdens het Grachtenfestival. Daarnaast zal het ook nog tijdens de Gaudeamus Muziekweek en November Music ten gehore worden gebracht!

Grachtenfestival DeOpmaat 9 februari
Kom 9 februari 2019 naar DeOpmaat tijdens het Grachtenfestivalweekend en ontmoet James Oesi. Stel al je vragen over Oesi’s expertise met contrabas en alle vernieuwende mogelijkheden met dit instrument. Aanmelden kan tot 5 februari, mail hiervoor naar: l.scholtes@grachtenfestival.nl

Voor meer informatie klik HIER

Deel dit nieuwsbericht