‘The same anew, schrijft James Joyce. Dat vind ik een mooi motto: steeds hetzelfde maar vanuit een ander gezichtspunt.’ Componist-in-focus Anthony Fiumara (1968) herkent die esthetica bij eigenzinnige modernisten als Cage, Xenakis en Feldman, maar ook in vooruitstrevende pop en bij performance- kunstenaar Laurie Anderson. Hetzelfde nieuw gemaakt: als een rode draad loopt dit idee door Fiumara’s catalogus van statische orkestwerken, ruige solo’s, elektronische knispermuziek en welgevormde songs. Telkens hetzelfde, gezocht in gedaantes van schoonheid.
 
Zowel oud als nieuw werk van Anthony Fiumara is te horen tijdens November Music 2017. Zo is er op 2 november de première van Memorial Park in het kader van Bosch Requiem dat wordt uitgevoerd door onder meer Nederlands Kamerkoor. Zijn grote kennis van de minimal music, Fiumara studeerde muziekwetenschappen en werkte als muziekjournalist, komt op 11 november terug in de selectie die hij met Slagwerk Den Haag maakte voor het programma Minimal Glas[s]. Ook is er een heuse Fiumarathon op 9 november waarin diverse topmusici zijn werk uitvoeren.
 
Composities van Antony Fiumara tijdens November Music 2017:
 
► Bosch Requiem 2017: Memorial Park door Nederlandse Kamerkoor, Holland Baroque, Temko
 
Fiumarathon diverse werken door Ralph van Raat, Ragazze Quartet, Quertetto Maurice, Aart Strootman, Rianne Wilbers & Tom Sanderman, f.c. Jongbloed
 
Vitreous Body door Slagwerk Den Haag
 
 
 
Deel dit nieuwsbericht