Symfonie gezocht: Geluiden voor de symfonie voor huisgeluid

Symfonie gezocht: Geluiden voor de symfonie voor huisgeluid

Verdiep en verlies je voor de laatste keer in de Symfonie voor Huisgeluid van Elise ’t Hart, een unieke samenkomst van geluid, beeldende kunst en muziek.

Op zondag 8 januari sluiten we in de Willem Twee Kunstruimte de tentoonstelling af met een bijzondere lezing over hoe kunstprojecten zoals die van Elise ’t Hart leiden tot een nieuwe benadering van ‘traditionele’ muziekcomposities. De lezing is gratis. Inschrijven kan via deze link

Over de lezing  
Bij een ‘Symfonie’ denk je in eerste instantie aan een groot orkest, rood pluche, luisteren in stilte. Muziek als kunstwerk op een sokkel. Met haar experimentele geluidswerk Symfonie voor Huisgeluid breekt Elise ’t Hart radicaal met dit standaardbeeld, door samen met het publiek muziek te maken en hierbij gebruik te maken van geluiden uit onze eigen omgeving. Onderzoeker Veerle Spronck geeft naar aanleiding van het werk van Elise een lezing over vernieuwende benaderingen van de symfonie als samenspel. Zij neemt je mee langs muziek- en kunstpraktijken die het standaardbeeld van een symfonie opzijzetten en die experimenteren met de grenzen tussen maker, luisteraar, muziek en geluid. Wat als een symfonie geen museumstuk blijkt, maar een bak geluid die keer op keer tot muziek gemaakt moet worden door luisteraar en musicus samen?

Over Veerle Spronck
Veerle is onderzoeker op het grensvlak tussen kunst, wetenschap en technologie met een fascinatie voor innovatie in en door de kunsten. Zij promoveerde aan de Universiteit Maastricht op een onderzoek naar hoe symfonieorkesten publieksparticipatie innoveren. Daarnaast is zij een van de makers van de podcast Kunstmatig over kunst en technologie.

Programma  
14:00: Inloop en drankje  
14:30: Start lezing  
15:30: Symfonie voor Huisgeluid  
15:40 – 16:30: Borrel

 

Schrijf je in!