Festival November Music gaat van 2 t/m 11 november weer dwars door genres heen met bijzondere concerten op diverse locaties in 's-Hertogenbosch. Hieronder vind je alvast een aantal concerten op het snijvlak van jazz en wereldmuziek. Het gehele programma met aanvullende informatie maken we half juni bekend, dan start ook de kaartverkoop.

JOHN ZORN IN 'S-HERTOGENBOSCH II  
 
Alleskunner John Zorn komt terug naar November Music met uiteenlopende projecten zoals het legenarische Cobra met onder meer Bill Frisell, Julian Lage en Craig Taborn.
(te zien op MA 5 NOV > bekijk & luister)

METROPOLE ORKEST STRINGS FT. ANOUSHKA SHANKAR & MANU DELAGO

Inderdaad, Anoushka Shankar is de dochter van sitar-legende Ravi Shankar, maar ze is vooral zichzelf. De laatste jaren groeide ze uit tot een absolute smaakmaker door een eigentijdse draai te geven aan de klassieke Indiase sitar-traditie.
(te zien op ZO 11 NOV > bekijk & luister

AMIR ELSAFFAR 'RIVERS OF SOUND' (slotconcert)

Volgens het Amerikaanse tijdschrift Downbeat kan Amir ElSaffar (trompet, santoor, zang) niet langer worden gezien als bruggenbouwer tussen jazz, klassiek en Arabische muziek. Downbeat: 'het stadium van bruggen bouwen is hij voorbij, zijn muziek is de rivier geworden'. 
(te zien op ZO 11 NOV > bekijk & luister)

SECRET CHIEFS 3 // BENJAMIN HERMAN'S BUGHOUSE (dubbelconcert)

Twee concerten met een flinke dosis energie. Saxofonist Benjamin Herman presenteert zijn nieuwe band Bughouse, grote stadsjazz in een combinatie van jazz en punk. Secret Chiefs 3 van bandleider Trey Spruance speelt Masada composities van John Zorn.
(te zien op DO 8 NOV > bekijk & luister)

LUCIA CADOTSCH 'SPEAK LOW' // ELLIOT GALVIN TRIO (dubbelconcert)

Een dubbelconcert met twee jonge, avontuurlijke Europese bandleiders waar de muzikale originaliteit van afdruipt. In de handen van de Zwitserse zangeres Lucia Cadotsch verandert oud songmateriaal tot onherkenbare, hypermoderne liedjes. Ook de Britse pianist Elliot Galvin bewandelt met zijn trio eigenzinnige paden: ‘visionary stuff’, aldus de Evening Standard.
(te zien op ZO 4 NOV > bekijk & luister)

SANNE RAMBAG'S FRIEZE OF LIFE
(ft. Basel Rajoub, Håkon Aase, Jeroen van Vliet & Joost Lijbaart)


Zangeres Sanne Rambags geldt als een uitzonderlijk talent. Ze kreeg van November Music een compositieopdracht en de gelegenheid haar eigen droomensemble samen te stellen waar onder anderen de Noorse violist Håkon Aase en de Syrische saxofonist Basel Rajoub deel van uitmaken.
(te zien op DO 8 & VR 9 NOV > bekijk & luister)

MATS EILERTSEN TRIO & TRIO MEDIAEVAL

De Noorse bassist Mats Eilertsen laat verleden en heden samensmelten. Zijn jazztrio met verder pianist Harmen Fraanje en drummer Thomas Strønen vormt een eenheid met het befaamde Trio Mediaeval dat gespecialiseerd is in Middeleeuwse meerstemmige muziek.
(te zien op ZA 3 NOV > bekijk & luister)

JAKOB BRO TRIO & BEN VAN GELDER

De Deense gitarist Jakob Bro bracht samen met drummer Joey Baron en bassist Thomas Morgan adembenemde albums uit op ECM Records. Deze avond treedt het trio voor het eerst op met de Nederlandse saxofonist Ben van Gelder.
(te zien op ZA 10 NOV tijdens Colours of Improvisation)

L'HIJÂZ'CAR
 
Soms rauw en opzwepend, dan weer poëtisch en wonderschoon, het Franse kwintet L’Hijâz'Car creëert een subtiele balans tussen traditionele en moderne elementen uit de Arabische muziek, jazz en kamermuziek.
(te zien op VR 9 NOV > bekijk & luister)