Willen we de waardering voor en het begrip van nieuwe muziek beter stimuleren bij scholieren en studenten, dan is cultuureducatie van groot belang. November Music werkt met verschillende doelgroepen zoals scholieren van lager en middelbaar onderwijs en (muziek)studenten. Dit gebeurt vanuit de filosofie dat een andere aanpak en een ander aanbod noodzakelijk is. Met name de geluidsinstallaties bieden mogelijkheden tot educatieve activiteiten voor scholieren en kinderen. Daarnaast behoren ook inleidingen bij concerten en repetitie- of concertbezoek tot de mogelijkheden.
 
Voor studenten van conservatoria worden workshops en seminars met (internationale) componisten en musici aangeboden zoals in 2015 met Helmut Lachenmann en in 2016 met Theo Loevendie. November Music neemt jaarlijks deel aan de Uitlokdag in ’s-Hertogenbosch waarbij middelbare scholieren kennis maken met nieuwe muziek. Met de AMPA Tilburg heeft November Music intensievere samenwerkingsafspraken met masterclasses, workshops, lezingen, concertbezoek en optredens van studentensemble fc Jongbloed onder leiding van Aart Strootman.
 
November Music wil het aandeel presentaties voor jongeren en kinderen in het festival de komende jaren uitbouwen onder meer met een November Music Kids-programma, met presentaties en met workshops voor en door kinderen in diverse leeftijdsgroepen. Hierin werken we samen met gespecialiseerde productiehuizen en gezelschappen.
 
Participatie van amateurs in nieuwe muziekprojecten is van belang voor de opbouw van nieuw publiek voor de muziek in het algemeen en het festival in het bijzonder. November Music ontwikkelt de komende jaren samen met makers en ensembles participatieprojecten voor amateurs. Een mooi voorbeeld is het programma CONNECT met Asko|Schönberg in 2016.
 
Vanaf 2021 werkt November Music samen met Huis73 voor het opzetten van diverse educatieve projecten in en buiten het festival waaronder een workshop componeren voor kinderen, een KinderkunstmuziekRoute tijdens het festival, de Uitlokdag en schoolvorstellingen. 
 
Voor meer informatie graag contact opnemen via info@novembermusic.net