Prijs
€ 18.00
Korting
€ 15.00 / 9.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal
  • Datum
    zo 5 nov. 2017
    Tijd
    20:30 - 21:45
Links

Mens en machine kunnen niet mét en niet zónder elkaar. Door de verregaande digitalisering en technologie kunnen we de wereld makkelijker naar onze hand zetten. Maar hebben wij werkelijk de macht over onze technologie, of houdt zij ons in haar greep? Muziekgezelschap en vocaal ensemble Silbersee houdt de Homo Instrumentalis onder het vergrootglas en presenteert vier composities die onze verhouding tot technologie verkennen.

In Machinations van Georges Aperghis wordt de menselijke stem onderworpen aan een hels mechanisme dat pure poëzie herbergt. In het gloednieuwe Ode to Man (part I and II) van Yannis Kyriakides ontrafelt de componist ironische, profetische teksten van de Griekse tragediedichter Sophocles, afkomstig uit zijn ‘Antigone’. Daarnaast klinkt de klassieker La fabbrica illuminata van Luigi Nono. Vocale meesterwerken waarin niet alleen de angst voor onze industriële machinerie in doorklinkt, maar ook genoegen over het comfort dat de digitale wereld ons verschaft.

Vocaal ensemble Silbersee onder aanvoering van artistiek leider Romain Bischoff excelleert in uitdagende multidisciplinaire muziektheatervoorstellingen. Zo presenteerde ze vorig jaar Dijkdrift met rietkwintet Calefax en La Maison Vague met muziektheater LOD.

In samenwerking met Rührtriennale 
Programma

Luigi Nono - La Fabbrica Illuminata
Georges Aperghis - Machinations
Yannis Kyriakides - Ode to Man (part I and part II)

 

Uitgevoerd door Silbersee