Prijs
€ 0.00
 • Datum
  zo 28 mei 2017
  Tijd
  13:30 - 14:00
 • Datum
  zo 28 mei 2017
  Tijd
  14:30 - 15:00
 
Pierrot Lunaire van componist Arnold Schönberg is een van de belangrijkste muziektheaterstukken ooit geschreven. Pierrot Lunaire 2.0 is een unieke solo performance in een interactieve installatie waarin romantische 19e-eeuwse poëzie, moderne 20e-eeuwse muziek en hedendaagse interactieve technieken worden gecombineerd. Geprojecteerde beelden reageren op het spel van performer Ekaterina Levental, in een uitgesproken theatrale enscenering. Zo krijgt de relatie tussen Pierrot en de Maan vorm en wordt de performer een magiër die het beeld met beweging bestuurt.
 
Schönbergs’ Pierrot Lunaire wordt beschouwd als een kantelpunt in de ontwikkeling van de moderne muziek in de 20e eeuw; een klassieker in het moderne repertoire. Het stuk is nog altijd uitdagend in zijn tweeslachtigheid; tussen spraak en zang, comedy en tragedie, ironie en hysterie, mysterie en banaliteit, traditie en avant-garde. Ondanks zijn schijnbare complexiteit ademt het echter vooral de wereld van het cabaret en is het een prototype voor de hedendaagse performancekunst.
 
Pierrot Lunaire 2.0 is een bijzondere bewerking, in een toegankelijke en actuele vorm, gericht op een breed publiek. Een publiek dat na afloop ook zelf de installatie kan bespelen.
 
Uitvoering: Ekaterina Levental 
Concept, regie, ontwerp en interactie: Chris Koolmees
 
Tekst: Otto Erich Hartleben (1864-1905) 
Compositie: Arnold Schönberg (1874-1951) 
 
Opname (minus one): Ensemble NOMAD
Flute/Piccolo: Dogen Kinowaki
Clarinet/Bass-Clarinet: Hideo Kikuchi
Violin/Viola: Fumiko Kai
Cello: Takui Matsumoto
Piano: Satoshi Inagaki
Conductor: Norio SatoInfo
Programma
Tijden: 13.30 - 14.00 & 14.30 - 15.00 uur
 
Gratis voor museumbezoekers (Museumkaart ook geldig)
 
Bekijk & luister