Avontuurlijk, actueel en actief. Het Collectief behoort tot de belangrijkste kamermuziekensembles voor eigentijdse muziek in België. Vertrekkend vanuit de wortels van het modernisme - de Tweede Weense School - verkent Het Collectief de weidse schoonheid van de nieuwe kamermuziek. Het Collectief komt nu voor het eerst naar November Music met een gevarieerd programma met onder meer een groot opdrachtwerk voor componist Rob Zuidam.
 
In zijn wereldpremière voor sopraan en kwintet is een hoofdrol weggelegd voor Zuidams’ muze, de Belgische stersopraan Katrien Baerts. Eerder straalde Baerts al zijn in Bosch Requiem. Daarnaast duikt Het Collectief in het duizelingwekkende oeuvre van de Oostenrijkse componist Beat Furrer. In zijn trio AER danst en wervelt de klarinet virtuoos tussen cello en piano. Het Collectief laat ook Belgisch componeertalent aan het woord. De Antwerpse componist Bram Van Camp komt met zijn klankkleurenfantasie Music for 3 Instruments voor viool, klarinet en piano. Hij omschrijft het als organische muziek.
 
Het Collectief bestaat uit Wibert Aerts (viool), Julien Hervé (klarinet), Thomas Dieltjens (piano), Toon Fret (fluit) en Martijn Vink (cello).
 
In samenwerking met Transit Festival Leuven (B)
 
Programma

Rob Zuidam - wereldpremière*
Beat Furrer - AER
Bram van Camp - Music for 3 Instruments

Uitgevoerd door Het Collectief & Katrien Baerts

* Compositieopdracht November Music

Bekijk & luister