Prijs
€ 0.00
Locatie
Verkadefabriek
  • Datum
    ma 6 nov. 2017
    Tijd
    11:00 - 12:10
1’26” is een speciale performance, work in progress en eerste mijlpaal op de route naar het componeren van een zwanenzang voor de afschaffing van het Waarschuwingsstelsel (het luchtalarm) in 2020. Hoewel de sirene nu nog iedere eerste maandag klinkt, zal dit karakteristieke collectieve geluid worden ingehaald door de innovatie. De Weijer toont een sirene en verschillende stappen in het proces naar de compositie. Het publiek krijgt met 1’26” de mogelijkheid om de maandelijkse test van dichtbij te beleven. Let op: indien u overgevoelig bent voor geluidsdruk is het bijwonen van deze performance af te raden. Voor gehoorbescherming wordt gezorgd. 
 
Naast de performance op maandag 6 november is er vanaf die dags een expositie met achtergrond informatie over de sirenes. Verder neemt Angela de Weijer ons mee in haar plannen voor de compositie die uiteindelijk in 2020 in heel Nederland te horen moet zijn. Toegankelijk van 11.00 tot 21.00 uur in de Serre van de Verkadefabriek.
 
Angela de Weijer is geluidskunstenaar; in 2014 voltooide zij de master ArtScience aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Haar werk laat zich kenmerken door een multidisciplinaire aanpak die het publiek uitnodigt mee te speculeren en zich open te stellen voor het verkennen van de grenzen van perceptie. Ze omarmt de uitersten van het auditieve spectrum in objecten, installaties, performances en artistiek onderzoek.
 
In samenwerking met Intro Maastricht
 
Programma

* Het verzamelpunt is de Verkadefabriek. Van daaruit gaan we onder leiding van Angela de Weijer naar een sirene.